Przed wieloma laty mężczyzna przebywający wraz z wnukiem na kempingu wziął kawałek drutu i zrobił z niego najbardziej wszechstronny uchwyt z dotychczas nam znanych. Szpic do pieczenia Grandpa’s FireFork został zainspirowany tym pomysłem. Wykorzystaj go do grillowania i pieczenia smakołyków, hot-dogów lub tego co potrzebujesz. Można go założyć na każdy kij i nie potrzeba specjalnie ścinać gałęzi. Może być wykorzystany także jako pogrzebacz. Każdy szpic do pieczenia wykonany jest ze stali nierdzewnej i posiada osłonę z tworzywa, jakim jest bioplastik. Przyjazne dla środowiska tworzywa zastosowane w produkcji to główna zmiana w nowych szpicach do pieczenia marki Light My Fire.
Opakowanie zawiera 2 sztuki (1 szt. w kolorze sandygreen i 1 szt. w kolorze dustypink)
CECHY CHARAKTERZSTYCZNE:
- zagięte końcówki dobrze trzymają jedzenie,
- nie trzeba ścinać świeżych gałęzi,
- lekki i wytrzymały,
- wykonany z jednego kawałka nierdzewnego drutu,
- doskonały jako pogrzebacz,
- bezpieczna nakładka do przechowywania,
- otwór na szpic w nakładce.
DANE TECHNICZNE:
- Materiał: elastyczny drut, ze stali nierdzewnej.
- Nakładka: plastik pochodzenia naturalnego.
- Kolor: 1 x sandygreen, 1 x dustypink.
- Waga: 15 g/szpic (komplet 30g).
Wyprodukowano w Szwecji.